Objecten herkennen op foto’s met deze tool

Bijgewerkt op:

Wolfram, het bedrijf achter zoekmachine Wolfram Alpha, heeft een tool ontwikkeld die de inhoud van foto’s kan herkennen.

De tool is in de beta-fase, maar wel al te gebruiken. Je kunt je foto uploaden naar het Image Identification Project, vervolgens probeert het systeem te ontdekken wat er op de foto staat. Dat gaat niet altijd goed, maar in veel gevallen heeft de tool het bij het juiste eind. Oprichter Stephen Wolfram geeft toe dat het allemaal nog niet foutloos werkt. Een kat in een ruimtepak wordt bijvoorbeeld een mens genoemd.

Tientallen miljoenen afbeeldingen zijn er inmiddels ingevoerd, zodat het systeem kan leren de objecten van elkaar te onderscheiden. De tool heeft grote mogelijkheden. Afbeeldingen hoeven straks niet meer door een mens te worden gesorteerd.

Ondertussen werkt Google aan een tool die een hele scene op een foto zou kunnen omschrijven. Bijvoorbeeld: “Twee honden spelen in het gras.”

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën