Officieel: Alle PlayStation 5 specs op een rijtje

Franke Koornneef

De informatie is binnen! Sony’s PlayStation 5 wordt een monster.

Het is eindelijk zo ver: enkele maanden na de onthulling van de Xbox Series X weten we eindelijk wat de concurrentie gaat doen. Voorheen was alleen bekend hoe het logo van de PlayStation 5 eruit zou zien en welke games er in elk geval voor uitkomen; that’s it. Nu weten we exact wat de aankomende Japanse console gaat doen. In een blogpost en via een impromptu livestream legt Sony alle kaarten op tafel.

Alles wijst erop dat de PlayStation 5 een bakbeest gaat worden. Wat betreft specs (op papier, uiteraard) kan de PS5 goed meedraaien met een gemiddelde high-end game PC van duizend tot 1500 euro. Zo zal de console uitgerust worden met een solide octa-core processor. De grafische kaart is een monster; 2.23 GHz kloksnelheid en uiteraard ray tracing-ondersteuning.

Verder komt Sony’s meesterwerkje met 16GB RAM, ruim 800 GB opslagruimte (lekker snelle SSD) en ondersteuning voor alle moderne ‘snufjes’ zoals Blu-ray, 4K (120Hz) TV’s en zelfs 8K-ondersteuning. Met andere woorden, de PS5 is hartstikke future proof.

Tot slot, stay tuned want donderdagochtend check je hier de ultieme vergelijking van de PlayStation 5 en de Xbox Series X.

[table id=259 /]

Lees ook: PlayStation 5 en Xbox Series X veel duurder dan gedacht

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën