Officieel: dit is de nieuwe Android Essential Phone

Dit nieuwe product moet de strijd aangaan met de Apple iPhone 7 en de Samsung Galaxy S8.

De markt van de high-end smartphones heeft er een nieuweling bij. Was het vorig jaar Google dat met de Pixel de markt betrad, vandaag is het Android-oprichter Andy Rubin met zijn Essential Phone. Opvallend detail is het randloze design, waarbij om de frontcam is heengewerkt.

De 5,7-inch grote (2560 x 1312 QHD) Essential Phone heeft een Qualcomm 835 processor, 4 GB aan RAM geheugen en komt met 128 GB aan opslag. Achter zit een 13 megapixel camera en voor een frontcam van 8 megapixel. Essential levert daarnaast een accessoire. Deze klik je op de camera aan de achterzijde en je kunt vervolgens beelden maken in 360 graden. Net als de iPhone 7 beschikt de Essential Phone niet over een 3.5mm-ingang.

De smartphone draait op Android en komt vooralsnog enkel in de Verenigde Staten op de markt. Het toestel gaat 699 dollar kosten. Een gedurfde prijs. Andere high-end toestellen zoals de Huawei P10, de Google Pixel, de iPhone 7 en de Samsung Galaxy S8 bevinden zich immers in dezelfde prijscategorie.

UPDATE: hier een vergelijking van de Essential phone vs de Samsung Galaxy S8.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën