Officieel: dit zijn de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max

De iPhone 11 Pro-serie heeft wat flinke hardware aan boord.

Naast de zojuist aangekondigde goedkopere iPhone 11 komt Apple deze maand nog met twee high-end modellen in de iPhone 11-serie. De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zijn volgens Apple voor de pro’s en dat springt vooral van de toestellen af door de gloednieuwe camera-module.

[gv data=”cVEemOmHw9Y”][/gv]

De iPhone 11 Pro-serie zal er in twee uitvoeringen zijn: de iPhone 11 Pro van 5,8-inch en de iPhone 11 Pro Max van maar liefst 6,5-inch, allebei uitgerust met een kraakhelder Super Retina XDR OLED display. De nieuwe displays produceren volgens Apple meer licht dan ooit, hebben een 2.000.000:1 contrastratio en zijn uiteraard weer uitgerust met (de volgende generatie) Smart HDR.

En wat zou je aan de gloednieuwe camera-module hebben als het scherm die visuele pracht niet zou kunnen reflecteren. Die camera-module bestaat voor het eerst uit een drietal camera’s. De Wide, Telephoto en Ultra Wide-lenzen bedragen allemaal een resolutie van 12 megapixel en werken volgens Apple perfect met elkaar samen door precieze calibratie van de lenzen. Zo zou je vlekkeloos tussen 0.5x, 1x en 2x optische zoom kunnen wisselen.

Ook wordt de camera (met de Neural Engine-module in de processor) bijgestaan door het Deep Fusion-systeem. Hierdoor gebruikt het toestel machine learning om foto’s pixel voor pixel te verwerken, waardoor texturen en details beter uit de verf komen.

Beide toestellen worden uitgerust met een gloednieuwe A13 Bionic processor die volgens Apple 20% sneller is dan zijn voorganger. De CPU zou een biljoen acties per seconde kunnen uitvoeren, wat het de krachtigste CPU op de markt maakt.

Dat wekt de indruk dat de batterij van de iPhone 11 Pro of iPhone 11 Pro Max zo leeggezogen is, maar vanwege de verdeling van de werklading over de verschillende cores (2 performance cores en 4 efficiency cores) zou de A13 Bionic gemakkelijk 30% minder energie vreten. De 4 cores van de GPU module zouden zelfs 40% minder stroom verbruiken met een 20% beter resultaat. Dat komt goed van pas voor abonnee’s van Apple’s reeds aangekondigde game-service Arcade.

En over batterij gesproken, Apple zou gigantische sprongen hebben gemaakt op het gebied van batterijduur. De iPhone 11 Pro zou vier uur meer batterijduur leveren dan de iPhone XS terwijl de iPhone 11 Pro Max zelfs vijf uur langer mee gaat dan de iPhone XS Max!

Uiteraard ondersteunen beide modellen weer dual-SIM, hebben ze een IP68 water- en stofbestendigheidsrating en ligt een deel van Apple’s focus op veiligheid. Daarom zou FaceID met de iPhone 11 Pro-serie tot 30% sneller werken dan bij voorgaande modellen.

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zullen in 64GB, 256GB en 512GB uitkomen. Voor de Apple-fans die meer verwachten dan alleen stevige hardware zijn er vier finishes, waaronder één nieuwe kleur. Zo komt Apple met de kleuren midnight green, space gray, silver en gold.

De goedkoopste iPhone 11 Pro zal voor $999 over de toonbank gaan terwijl de goedkoopste iPhone 11 Pro Max met $1,099 zo’n $100 meer dan kosten. Vanaf 13 september kunnen fans beginnen met pre-orderen en de toestellen zullen officieel uitkomen op 20 september.

Lees ook: iPad 2019: Dit is de nieuwe 10.2-inch publieksfavoriet

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën