Officieel: Tesla Energy gaat je huis van stroom voorzien

Tesla heeft eindelijk het doek van Tesla Energy getrokken. Elon Musk blijft onverminderd ambitieus, want hij wil huizen, bedrijven én fabrieken van stroom gaan voorzien.

Om dat te doen lanceert Tesla twee nieuwe producten: de Powerwall en het Powerpack. De eerste is bedoeld voor in huis en levert 7 kWh (3.000 dollar) of 10 kWh (3.500 dollar). De unit 90 centimeter bij 120 centimeter en kan binnen of buiten aan de muur bevestigd worden. Tesla hoopt er vooral op dat mensen de Powerwall gaat gebruiken om zonne-energie of windenergie op te slaan, zodat ze er bijvoorbeeld bij thuiskomt hun Tesla Model S mee kunnen opladen.

Dat is natuurlijk niet de enige toepassing, want de Powerwall kan stroom leveren aan elk denkbaar product, zodat je geen traditionele stroomleverancier meer nodig hebt. Dat kan zelfs op een slimme manier, omdat het systeem is verbonden met internet, zodat je zelf in kunt stellen wanneer je bijvoorbeeld even wat meer (of minder) stroom nodig hebt. Daarnaast kun je de Powerwall bijvoorbeeld ’s nachts laten opladen als je nachtstroom hebt, zodat je overdag gebruik kunt maken van je goedkopere stroom.

Het Powerpack is waar het echt interessant wordt, want hier kun je net zoveel stroom mee opslaan als je wilt. Hiermee richt Tesla zich dan ook vooral op bedrijven, fabrieken en overheden. Het Powerpack bestaat uit losse blokken die elk 100 kWh leveren, zodat je het systeem zelf uit kunt breiden van 500 kWh tot 10 MWh. Musk noemt het niet voor niets zou doel om op een extreme manier te veranderen hoe we energie gebruiken.

Dat liet hij meerdere keren merken tijdens de persconferentie, waarin hij verder liet weten dat een land als de Verenigde Staten aan 160 miljoen Powerpacks genoeg heeft om iedereen van stroom te voorzien. Om te bewijzen hoe goed het systeem nu al werkt liep de hele presentatie zelfs al op opgeslagen zonne-energie. Mocht je overtuigd zijn: de Powerwall is al te koop voor een selecte groep klanten en zal vanaf de zomer geleverd worden, de Powerpack zal later dit jaar te bestellen zijn.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën