Ontwerpers Samsung Galaxy 11 pikken een Appletje

Smartphone-ontwerpers worden steeds minder origineel.

Er wordt al even druk gespeculeerd over de features die de Samsung Galaxy S11 gaat krijgen in de komende concurrentiestrijd met onder meer de iPhone 12. We konden al eerder een flinke lijst met aanvalswapens onthullen en nu claimen professionele ‘lekkers’ dat er weer een nieuwe feature op de lijst kan.

Als we de, doorgaans betrouwbare, bronnen moeten geloven heeft Samsung namelijk een noodgreep bedacht om problemen met de vingerafdrukscannner, zoals we die recent bij de Samsung Galaxy S10 zagen, te voorkomen.

Om de ontgrendeling van jouw smartphone te professionaliseren en beter te beveiligen zou Samsung namelijk de techniek van Apple’s Face ID hebben afgekeken. Er wordt dan ook op basis van Face ID-technologie een UX-omgeving opgezet. Deze omgeving, onder de naam Picasso, zou zelfs zo belangrijk worden dat “Picasso’ de codenaam voor het toestel wordt.

Vervolgens wordt dit lek ook door een andere bron bevestigt, die zelfs delen van de code heeft gevonden waarin een en ander gebruikt wordt.

Natuurlijk is elke verbetering er een, maar net als met andere features waarover gefluisterd wordt, zoals bijvoorbeeld 5G-connectiviteit en in-display camera is ook dit dus duidelijk een feature die ook bij een concurrent te vinden is. Vraag is dan ook welke echt unieke features er gaan komen. Enige originaliteit zou voor de gebruikers toch prettig zijn.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën