Onze pintransactie-gegevens worden toch niet verkocht

Genoeg marketingafdelingen van bedrijven die erg geïnteresseerd zijn in ons pingedrag. Waar, wanneer en voor hoeveel we pinnen. Het bedrijf Equens, dat in Nederland de pintransacties verwerkt, leek het wel lucratief om deze gegevens geanonimiseerd aan derden te verkopen.

De consumentenbond stond op zijn achterste poten, de SNS Bank was not amused en er werden kamervragen gesteld. Het plan om de betalingsstatistieken door te verkopen aan derde partijen zou slecht zijn voor het vertrouwen in het betalingsverkeer.

Equens laat in een persbericht weten de plannen te herzien. Het bedrijf benadrukt dat de gegevens niet herleidbaar zijn tot individuele pashouders, maar desondanks zal men opnieuw met betrokken partijen in overleg te treden. Uitsluitend in het geval dat alsnog een breed maatschappelijk draagvlak tot stand komt zullen verdere stappen worden overwogen.

Er was nog niet met alle banken overeenstemming over het doorverkopen van de pingegevens. Zo bestaan er verschillen in opvatting wie nu werkelijk eigenaar is van dergelijke statistieken. De winkelier, de bank, de pashouder of Equens?

Zelf snap ik de ophef niet zo, maar als jij je ook grote zorgen maakt dan is ouderwets cash betalen altijd nog een optie.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën