Onzichtbaarheidsglas laat je kat verdwijnen

Te gek. Nu nog een middeltje dat katers laat verdwijnen.

Wetenschappers in Singapore en China hebben een manier gevonden om onder meer een goudvis en een kat achter een dun laagje glas te laten verdwijnen. In de basis is de methode heel simpel; ze laten simpelweg het licht rondom het object afbuigen. Door dit verstrooide licht zie je wel wat er achter het object gebeurd, maar blijft het object dicht bij het raam onzichtbaar. Letterlijk.

De zeshoekige vinding ziet er als volgt uit:

Hoewel het een relatief eenvoudige techniek is, heb je wel het nadeel dat de objecten alleen vanuit een beperkte kijkhoek onzichtbaar zijn. Hoofdonderzoeker Hongsheng Chen meent dat dit onzichtbaarheidsraam een grote rol kan gaan spelen in de beveiligingssector en entertainmentindustrie.

Meow you see me, meow you don’t.
[gv data=”l5yf17fI32s”][/gv]

Iemand die nog een paar handige toepassingen kan verzinnen?

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën