‘Ook Galaxy S6 kan dalende verkopen Samsung niet stoppen’

Bijgewerkt op:

De Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge moesten de verkopen van de Koreaanse fabrikant weer een flinke boost geven, maar vooralsnog gaat het nieuwe vlaggenschip minder snel over de toonbank dan verwacht.

Samsung verkocht in 2014 flink minder smartphones dan de jaren ervoor, waarbij het vooral in China de nodige klappen te verduren kreeg. Daar daalde de verkoop met meer dan vijftig procent. De nieuwe Galaxy S6 en S6 Edge moesten de vrij val stoppen, maar lijken daar niet helemaal in te slagen, concludeert het eveneens Koreaanse Yonhap News Agency.

De Galaxy-toestellen werden tot nu toe namelijk 10 miljoen keer verscheept, tegenover 11 miljoen Galaxy S5-telefoons in dezelfde periode van 2014. De reden? De vernieuwingen zijn voor veel mensen waarschijnlijk te gering om een nieuwe Samsung te kopen. Waar Apple-liefhebbers daar vaak genoegen mee nemen en altijd het nieuwste toestel willen hebben, kiest de Samsung-gebruiker ervoor om de S3, S4 of S5 nog even in de broekzak te houden.

Tegelijkertijd wordt Samsung aan de onderkant van de markt volop aangevallen. De Koreanen zijn allang niet meer de enige met betaalbare toestellen. Neem Xiaomi, dat het in China erg goed doet en in dat land vermoedelijk een grote bijdrage leverde aan de daling van de verkopen van Samsung. Ook Motorola, Sony, HTC en vele andere partijen hebben inmiddels telefoons die je voor een heel redelijke prijs aan kunt schaffen.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën