Opgelet! Professionele racecarrière ligt voor het oprapen

Bijgewerkt op:

Even je PlayStation afstoffen en oefenen maar.

In navolging van eerdere successen start Nissan wederom in samenwerking met PlayStation een programma om gamers op te leiden tot professioneel coureur. Het lijkt enigszins op de traditionele Nissan PlayStation GT Academy, maar dit keer is het een nieuw officieel FIA-kampioenschap en uitgebreider dan ooit.

Via de game Gran Turismo Sport op de PlayStation 4 zal een racecompetitie worden gestart. Men moet meedoen aan de Gran Turismo Manufacturers Series Championship. Nissan pikt vervolgens een groepje winnaars. Ze kunnen een uitnodiging verwachten om het NISMO Festival op Fuji International Speedway in Japan te bezoeken. Om internationale gamers een gelijke kans te geven kiest Nissan winnaars uit onder meer Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Eenmaal aangekomen in Japan zal een wereldwijde finale worden gespeeld. De spelers krijgen elk een eigen Nissan/GT Academy coach toegewezen.

Dit jaar pakt Nissan extra uit, want Gran Turismo-spelers die een Nissan kiezen met de FIA Manufacturers Series, doen automatisch mee aan de Nissan GT Sport Cup. In juni, juli en augustus kiest Nissan telkens de 12 beste rijders uit. Ze worden vervolgens uitgenodigd voor een finalerace in de Blancpain GT Series Endurance Cup in september te Barcelona. Daarnaast wint de beste rijder van de maand een cursus in het Nissan Training Camp op het circuit van Silverstone in Engeland.

Als laatste zal er een finale plaatsvinden, de Europese PlayStation GT Sport-race. Hier namen 36 topgamers en 12 extra kandidaten (geselecteerd tijdens de Blancpain GT Series Endurance Cup-finale) het tegen elkaar op.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën