Opgelet! Scam apps aanwezig in de Apple App Store

De kwaadwillenden maken gebruik van je vinger om geld van je bankrekening te halen.

Touch ID. Het is zowel een vloek als een zegen. Je kunt er snel en eenvoudig je iPhone mee ontgrendelen en betalingen doen. Let echter op bij welke app je de feature van Apple wil gebruiken. Malafide ontwikkelaars kunnen namelijk in een splitsecond geld aftroggelen als je even niet oplet.

De site Medium gebruikt een VPN-app als voorbeeld. De app werkt naar behoren en er is verder niets mee. Echter komen er via de app pop-up meldingen in beeld. Meldingen die je een dienst aanbieden in ruil voor een betaling. Als je geregistreerde vinger op de thuisknop rust dan kun je per ongeluk toestemming hebben gegeven om van de dienst gebruik te maken. Het gaat hier echter om een scam en er gaan betalingen van 100 dollar mee gemoeid.

Volgens de site verdienen deze ontwikkelaars 80.000 dollar per maand door de praktijken. Je kunt een scam voorkomen door goed op te letten wanneer je een app voor het eerst opstart. Applicaties kunnen toestemmingen vragen om onder andere toegang te krijgen tot Touch ID, de camera, microfoon of je contactenlijst. Vertrouw dit niet altijd en weiger gerust de toegang. Check ook altijd de reviews voordat je een onbekende app installeert.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën