Opgepast: iOS 11.3 kan je gerepareerde iPhone-scherm slopen

Apple laat zich weer eens van zijn beste kant zien…

Als je de display van je iPhone 8 hebt laten vervangen, maar dat niet hebt gedaan bij een geautoriseerd reparatiepunt, dan heb je een groot probleem. In iOS 11.3 kan je touchscreen er in dat geval namelijk zomaar mee ophouden. Daar zit je dan met je schermpje van de telefoonboer om de hoek.

Het is niet de eerste keer dat Apple zijn gebruikers zoiets flikt. Het gebeurde ook al bij de uitrol van iOS 9.2.1, een update die ervoor zorgde dat Touch ID niet meer werkte bij gerepareerde iPhones. Destijds volgde er na een rechtszaak een nieuwe update die alle problemen netjes oploste. Het is de vraag of dat nu weer het geval is.

Overigens ga je zelf niet helemaal vrijuit als je een iPhone laat repareren bij een ongeautoriseerd reparatiepunt. In de voorwaarden van Apple staat immers dat je garantie vervalt als je daarvoor kiest.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën