Opmerkelijk: Microsoft wil BlackBerry overnemen

De telefoons van Nokia en BlackBerry gingen ooit als warme broodjes over de toonbank, maar de grootmachten van weleer lijken in niets meer op de bedrijven van een paar jaar geleden.

Dat is niet de enige overeenkomst tussen de twee, want het zou zomaar kunnen dat Nokia-koper Microsoft ervoor kiest om ook BlackBerry over te nemen. Dat vernam Digitimes namelijk in de wandelgangen. BlackBerry heeft het al een tijdje moeilijk, maar kan desondanks rekenen op interesse van Lenovo, Huawei en Xiaomi. Microsoft weet dus dat er meer kapers op de kust zijn.

Microsoft zou momenteel met investeerders bespreken of een overname van BlackBerry zin heeft. Er ligt dus nog geen aanbieding op tafel en wellicht zal het ook nooit zover komen. Microsoft zou vooral geïnteresseerd zijn in BlackBerry, omdat het bedrijf allerlei interessante patenten in handen heeft en veel ervaring heeft met het ontwikkelen van mobiele toepassingen voor bedrijven.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën