Oppo Find X: uitschuivende camera’s de toekomst? (video)

Het zusterbedrijf van OnePlus toont je de smartphone van de toekomst.

Waar we gisteren nog schreven over de mysterieuze aankondiging van Oppo’s nieuwe (echt) randloze toestel, hebben we vandaag meteen al een mooi aansluitend nieuwtje voor je: de Oppo Find X is namelijk al in volle glorie te zien (via The Verge), en het resultaat is qua design misschien nog wel nét iets beter dan de Vivo NEX.

De Oppo Find X beschikt over een 6,4 inch OLED-scherm met een beeldschermverhouding van 92,95 procent. Er is dan ook geen notch aanwezig waar de camera en sensoren inzitten. Oppo heeft ervoor gekozen om gemotoriseerde camera’s te verwerken in haar toestel. Wil je gebruikmaken van een van de camera’s, dan schuift er een speciale camerasectie uit.

De achterzijde van het toestel schuift dus voor zowel de frontcamera als de camera’s aan de achterkant naar boven. Ook is er 3D-gezichtsherkenningssoftware aanwezig op de Oppo Find X, waarmee het toestel ontgrendeld kan worden. Er is geen vingerafdrukscanner op het toestel te vinden.

Het grote struikelblok voor velen zal naast het vinden van een geschikt hoesje toch het gemis van een koptelefoonaansluiting zijn. Het toestel komt volgens Oppo naar Noord-Amerika en Europa, waardoor je het toestel waarschijnlijk niet meer hoeft te importeren. Op dit moment kunnen alleen de Chinezen met de Oppo Find X spelen helaas.

[gv data=”Z2Uu2rYFlPQ”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën