Over 50 jaar vinden we seks met robots heel normaal

‘In 2070 vinden we seks met mensen maar primitief’.

Het zijn de woorden van Helen Driscoll, psychologe aan de universiteit van Sunderland. Omdat virtual reality steeds realistischer wordt is ze van mening dat virtuele seks steeds meer op echte seks gaat lijken. Sterker, ze denkt dat het echte seks uiteindelijk zal gaan overtreffen. Tussen de lakens duiken met een robot krijgt straks de voorkeur.

Virtuele partners (lees: seksrobots) worden zó realistisch dat we er zelfs verliefd op kunnen worden. Nu kan dat volgens Driscoll nog schadelijk zijn, omdat een gebrek aan menselijk contact tot eenzaamheid kan leiden, maar wanneer intelligente robots niet te onderscheiden zijn van mensen is dat probleem uit de weg.

“When eventually there are intelligent robots indistinguishable from humans – apart from their lack of bad habits, imperfections and need for investment – not only are we likely to choose them over ‘real’ humans but psychologically we will not suffer if we are not able to tell the difference.”

Wel, 9% Amerikanen ziet het al zitten, dus we denken dat ze absoluut een punt heeft.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën