Fusie T-Mobile met Tele2 mag mogelijk helemaal niet

Bijgewerkt op:

Zijn de CEO’s van T-Mobile stiekem boefjes?

Telecomgigant T-Mobile zou provider Tele2 voor bijna €200 miljoen euro overnemen, maar telecomconsultant Rudolf van der Berg zegt tegen Nu.nl dat het feestje wellicht helemaal niet doorgaat. Volgens hem zou de wetgeving omtrent mededinging hiermee sterk op de proef worden gesteld.

“Toezichthouders moeten de overname nog goedkeuren. Op het moment ligt de overname bij de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt, die ernaar zegt te kijken. Vermoedelijk zal uiteindelijk de Europese Commissie zijn goedkeuring moeten geven, omdat de bedrijven een hoge jaaromzet hebben,” aldus Nu.nl. Het zou dus zomaar kunnen, dat T-Mobile door de fusie een te grote machtspositie krijgt tegenover concurrenten als KPN en VodafoneZiggo.

De Europese Comissie moet dus beslissen of het aanbod van providers door de fusie niet te klein wordt in Nederland, wat tot een oligopolistische marktstructuur kan leiden. Overigens is het niet voor het eerst dat T-Mobile van moederbedrijf Deutsche Telekom onder nauwkeurig onderzoek van overheden wordt gesteld. Zo bleek het ‘onbeperkte’ internetpakket van de roze provider helemaal niet onbeperkt en leverde het Spotify-pakket voor onbeperkt streamen ook een aanvaring met de wet op.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën