Photoshop 1.0 is een raadsel voor Photoshop-experts van nu

Photoshop bestaat inmiddels alweer 25 jaar, en sinds het begin is er heel wat veranderd. Dat wordt pijnlijk duidelijk als je Photoshop-experts anno 2015 aan de slag laat gaan met versie 1.0 van het fotobewerkingsprogramma.

De opdracht voor deze moderne fotobewerk-experts was heel simpel: bewerk een foto in Photoshop versie 1.0. Wat blijkt: in die 25 jaar zijn er heel wat handige functies toegevoegd die een relatief eenvoudig programma uit liet groeien tot veelzijdige maar complexe software.

Waar is de live preview?
Wanhopig zoeken de kenners naar houvast, dat er natuurlijk niet is. Zo is het ontbreken van een live preview al genoeg om voor flink wat verwarring te zorgen. Zeker als ze erachter komen dat je maar één keer op ‘undo’ kunt klikken gaat het mis.

Het experiment resulteert in ieder geval in een komische video die je hieronder kunt bekijken, en het laat ons wat beter voelen over onze beperkte Photoshop-skills.

[gv data=”TtA46JT2q_0″][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën