Pi-Top: zo maak je van een Raspberry Pi een laptop

Bijgewerkt op:

De Pi-Top bevat alle benodigdheden om een Raspberry Pi in een functionele laptop te transformeren.

Na een succesvolle Indiegogocampagne kun je nu je eigen exemplaar bestellen. Voor driehonderd dollar krijg je een Pi-Top (inclusief de Pi-2) thuisgestuurd, en hoewel je van die prijs ook een goedkope laptop kunt kopen, is de bedoeling van de Pi-Top juist om je te leren om zelfstandig een laptop in elkaar te knutselen.

Doe het zelf!
Alle onderdelen zul je dan ook stuk voor stuk in elkaar moeten zetten, en de hoop van de makers is dat ontwikkelaars vervolgens met mods aan de slag gaan om de mogelijkheden van de Pi-Top verder uit te breiden.

[gv data=”jb6hVe1fRzI”][/gv]

Met een beetje hulp van wat tutorials op internet kan iedereen programmeur worden (als hij of zij bereid is om er de tijd voor te nemen), dus het bouwen van laptops aan het grote publiek leren is de volgende logische stap.

Bestel je eigen Pi-Top via deze link, naar verluid worden ze in juni geleverd.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën