Pijnlijk: Samsung Android Pie update pas in 2019

Het schiet maar niet op.

Samsung is de laatste jaren steeds interessantere smartphones gaan maken. Niet in de laatste plaats omdat de concurrentie blind de weg van Apple lijkt te volgen, maar goed. Kijken we naar de laatste vlaggenschepen van de Zuid-Koreanen, dan zien we lekker rappe toppers die alles hebben wat je mag verwachten van een smartphone anno 2018. Behalve snelle updates dan.

De voorgaande jaren had Samsung al geen al te best ‘tracking record’ wat betreft Android-updates. De hoop was dat implementaties als Project Treble dit proces zouden versnellen, maar niets lijkt minder waar. Volgens Samsung Frankrijk komt Android Pie namelijk niet eerder dan januari 2019.

Januari 2019 is dus op z’n vroegst, en dan hebben we het waarschijnlijk alleen over de Galaxy S9 (Plus) en Galaxy Note 9 van dit jaar. Ben je in het bezit van een Galaxy S8 of Galaxy Note 8, dan is het waarschijnlijk dat je nog langer mag wachten op een stukje taart.

Het is de verwachting dat Samsung in november officieel laat weten wat haar smartphonegebruikers kunnen verwachten van Android Pie op hun toestellen. De geruchten gaan dat er een officieel ‘dark theme’ aanwezig zal zijn. Deze feature is ontdekt in een early build van Samsung Experience 10 (met Pie).

[gv data=”1CLtRCyUHPQ”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën