PlayStation 5

PlayStation 5 verkopers zijn het helemaal zat

Bram
PlayStation 5 verkopers zijn het helemaal zat

Verkopers die een PlayStation 5 doorverkopen voor een hogere prijs zijn het zat om in een kwaad daglicht gezet te worden.

Het is ontzettend moeilijk om aan een PlayStation 5 te geraken. Op handelssites zijn echter wel exemplaren te vinden die voor een dikke meerprijs worden doorverkocht. Mensen die de console in deze vorm aanbieden worden scalpers genoemd. En ze hebben niet de beste reputatie.

Maar de scalpers hebben van zich laten horen. In een bericht op Forbes zeggen de PlayStation 5 verkopers het helemaal zat te zijn dat ze worden weggezet op een negatieve manier. Ze zeggen zichzelf te zien als een tussenpersoon en dat ze leveren op vraag en aanbod. Dat kan natuurlijk wel zo zijn, toch is het erg krom dat ze de markt opkopen en gewone consumenten het nakijken hebben.

De oplossing moet uiteindelijk van Sony komen. Als het Japanse techbedrijf voldoende exemplaren van de PS5 op voorraad heeft bij de winkels, dan hebben de zogenaamde scalpers ook geen bestaansrecht meer. De PlayStation 5 verkopers hebben immers niets te verkopen als je gewoon naar de winkel kunt gaan voor de console.

Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De schaarste zal de komende maanden naar verwachting nog aanblijven. En dat betekent dat de PlayStation 5 verkopers ook in 2021 nog goed kunnen verdienen aan het doorverkopen van de console voor woekerprijzen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën