Popcorn Time: gratis de nieuwste films kijken

Een intuïtief stukje software dat het kijken van films een stuk makkelijker maakt. Want het handmatig downloaden van torrents en wachttijden zijn hiermee verleden tijd.

Popcorn Time is een project van een aantal ontwikkelaars uit Buenos Aires. Het werkt op OS X, Windows en Linux en laat zich doodeenvoudig bedienen. Na het openen van de gratis app krijg je direct de populairste films in te zien, met aan de linkerkant een lijst van subgenres en daarboven een zoekbalk. Als je een film aanklikt wordt rechts een korte beschrijving van filmrecensiesite Rotten Tomatoes getoond. Als je met je muis over de filmposter beweegt kun je -indien beschikbaar- de kwaliteit selecteren, dit is meestal 720p of 1080p. Hier kun je ook een van de beschikbare ondertitels kiezen. Klik op ‘kijk nu’, wacht even totdat de bufferbalk vol is, en de film begint. Het is echt bijzonder simpel.

Hoe werkt het?

Popcorn Time streamt films door ze te downloaden uit de torrentdatabase van YIFY. Wanneer je een film kijkt (en dus tegelijkertijd downloadt), upload je automatisch stukjes film via het p2p-netwerk naar andere gebruikers. Het werkt dus net als met reguliere torrents, alleen hoef je hier niet te wachten totdat de complete film eerst is gedownload. De film wordt opgeslagen in een geheime folder, en automatisch gedeletet wanneer je computer opnieuw opstart, aldus Popcorn Time. Oh, en het is net zo legaal/illegaal als films downloaden via torrents. Dat verschilt dus per land.

Je kunt Popcorn Time HIER downloaden voor Windows 7 en hoger, Mac OS X 10.7 en hoger en Linux. Het gaat nog wel om bètaversies, maar op Macs en in Windows lijkt het stabiel te werken. Mocht je het proberen: laat ons weten wat je er van vindt en of het je huidige films-kijken-op-de-compter-ervaring beter maakt.

UPDATE: meer uitleg over Popcorn Time HIER!

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën