Porsche: “Wij willen geen Android Auto in onze modellen”

Porsche weigert het infotainmentsysteem van Google te gaan integreren in zijn auto’s. De Duitsers kiezen voor een exclusieve deal met Apple Carplay. Waarom?

De reden waarom de Duitse autofabrikant het systeem van de zoekgigant wil weigeren is simpel. Om Android Auto te integreren in het voertuig vraagt Google toegang tot bepaalde informatie over de auto, zo schrijft Motor Trend. Elke keer als de auto opstart onthoudt het systeem op welk toerental je rijdt, wat de olietemperatuur is en in welke versnelling je zit. Data waar ontwikkelaars creatieve apps voor kunnen schrijven maar Porsche zegt “Nein nein nein!”

Je gaat een goochelaar toch ook niet vragen wat zijn geheimen zijn? Vinden de Duitsers. Porsche is zuinig op zijn data en wil sommige informatie niet delen. En de autofabrikant uit Zuffenhausen is niet de enige die twijfels heeft. Op de vraag van Google of de gefacelifte 911 in 2017 moet worden voorzien van Android Auto reageert Porsche dan ook met een “nee.”

Google reageert verbaasd op de beweringen dat ze bepaalde informatie opvragen. In een reactie aan Techcrunch zegt de zoekgigant het volgende:

Steering this story straight – we take privacy very seriously and do not collect the data the Motor Trend article claims such as throttle position, oil temp and coolant temp. Users opt in to share information with Android Auto that improves their experience, so the system can be hands-free when in Drive, and provide more accurate navigation through the car’s GPS.

Porsche wijst Google dus af en kiest opvallend genoeg wel voor Apple Carplay in zijn auto’s. Een reden waarom de Duitsers voor het systeem uit Cupertino kiezen en niet voor die van de Amerikaanse zoekgigant uit Mountain View is niet duidelijk. Blijkbaar stelt Apple geen moeilijke vragen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën