‘Prijzen MacBooks gaan dit jaar omlaag’

Wacht dus nog even met het aanschaffen van een nieuwe MacBook.

Als Apple volgende maand de langverwachte 12 inch MacBook Air uitbrengt, die er volgens goed ingevoerde bronnen ZO uitkomt te zien, worden de 11 en 13 inch Macbooks goedkoper. Dat meldt Digitimes op basis van anonieme bronnen.

De 12 inch MacBook Air krijgt naar verluidt een scherm met een hogere resolutie en een design dat afwijkt van de huidige line-up. Ondanks dat de Macbook een 12-inch scherm heeft, wordt de nieuwe Macbook Air kleiner dan het huidige 11-inch exemplaar. Apple krijgt dit voor elkaar door de randen rondom het scherm een stuk kleiner te maken.

Het moet de nieuwe cashcow van Apple’s laptopdivisie gaan worden, en biedt tegelijkertijd ruimte om de prijzen van de andere MacBooks omlaag te brengen. Het is de tweede prijsverlaging in korte tijd. Aan het begin van 2013 gooide Apple de prijzen ook al met 5 tot 15 procent omlaag.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën