Primeur: deze smartphone heeft 6 GB werkgeheugen

Wil je een Android-telefoon met indrukwekkende, soms overdadige specificaties, dan ben je in China aan het juiste adres. De Vivo Xplay 5 Elite is een interessante nieuwkomer.

Ook dit toestel komt uit China, al is de fabrikant hier nog niet zo bekend als de concurrenten van Xiaomi of OnePlus. Daar kan weleens verandering in komen, want de Xplay 5 Elite is voorzien van een Snapdragon 820-processor, een 5,4″ AMOLED-display met Quad HD-resolutie en 128 GB opslagruimte.

Daarnaast heeft de smartphone 6 (!) GB aan werkgeheugen, zodat je niet meer hoeft na te denken over het aantal apps dat je tegelijkertijd hebt open staan. Het toestel heeft een 16 MP-camerasensor van Sony, een vingerafdrukscanner, 8 MP-frontcamera en een flinke acu van 3.600mAh.

Qua looks kun je het toestel het beste omschrijven als een mix tussen de Samsung Galaxy S7 Edge en een Huawei. De telefoon kost omgerekend zo’n 600 euro, dus goedkoop is-ie zeker niet, maar je moet wat over hebben voor 6 GB RAM in je broekzak.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën