Project Cars is goud: dit moet je weten over de sim-racer

Met het goud gaan van Project Cars is er geen weg meer terug. 7 mei verschijnt de game en dit kun je verwachten.

Na vele malen van uitstel kunnen we over een paar weken dan eindelijk aan de slag met deze nieuwe simulatie racer. Slightly Mad Studios, de ontwikkelaar van de game, zegt zelf dat we een mengsel kunnen verwachten van race games als Gran Turismo en Forza, met een sausje van pc simulators als iRacing en rFactor erover. Klinkt als de ultieme race game waar velen gamers al lang op wachten.

45 tegenstanders offline, 32 online
Een belangrijk onderdeel van een moderne race game is het online gedeelte. Hier laat Project Cars helaas een steekje vallen. Zo is het voor de PC-spelers onder ons mogelijk om met 32 spelers online te racen, maar voor de PlayStation 4 en Xbox One is dat aantal slechts 16. Niet echt next-gen dus. Jammer.

Heel. Veel. Racetracks.
Wat ze goed geflikt hebben zijn het aantal racebanen die beschikbaar zijn. Je kunt straks aan de slag op bekende tracks als de Nurburgring, Spa-Franchorchamps en Laguna Sega maar ook zitten er twee stukken snelwegen in verwerkt, ideaal voor online drag-racen of gewoon even cruisen met je vrienden. Of er meerdere racetracks beschikbaar komen na de release is nog niet bekend.

Geen motorische tuning, wel afstellen.
Helaas is het niet mogelijk om de auto’s optisch of motorisch te tunen. Wel is het mogelijk je wagen helemaal af te stellen naar wat je zelf lekker vindt. Dit maken races met dezelfde auto’s bijvoorbeeld spannender.

Elke maand gratis DLC.
Ook is er aangekondigd dat elke maand een gratis download op zich laat wachten in de vorm van een nieuwe auto. De eerste auto is al bekend gemaakt en dat is de Lykan Hypersport, bekend uit Fast 7.

Of Project Cars de beloften gaat waarmaken moeten we nog even afwachten. Het lijkt een erg toffe game te worden en er heerst een enorme druk op Slightly Mad Studios door het vele uitstellen van de game. Nog even wachten dus en dan kunnen we zelf aan de slag met Project Cars!

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën