Rechter: ‘drone neerschieten is OK’

Ken je dat verhaal nog van die man die de drone van zijn buurman neerschoot?

Ja, dat mag dus gewoon. Only in America… William Merideth knalde de drone van zijn buurman uit de lucht. Hij vond dat het ding niet boven zijn ‘property’ mocht vliegen (en wellicht zijn dochter filmen), dus pakt hij zijn Glock 10 mm uit zijn zak en hij schoot het apparaatje met een welgemikt schot uit de lucht.

Natuurlijk renden de bestuurders van het onfortuinlijke apparaatje meteen de tuin in. Dat was niet omdat ze de buurman een prijs wilden geven namens de lokale schietvereniging. Zeg nou zelf, met een pistool een drone uit de lucht schieten is echt behoorlijk knap. Maar nee, de buren kwamen verhaal halen, op een onvriendelijke manier en ze belden de politie. Blijkbaar was die het met de dronebezitters eens, want er is een rechtszaak van gekomen.

En in die rechtszaak kwam de meest Amerikaanse uitspraak der Amerikaanse uitspraken: de drone ondermijnde de privacy van Merideth en, tja, dan schiet je hem natuurlijk neer. Vond de rechter gewoon OK. Goed, we hebben het ook over Bullit County, dan kun je er op wachten dat de kogels je om de oren vliegen.

Overigens kunje drones ook zonder kogels neerschieten. Check dit.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën