Russische politicus wil Tim Cook verbannen om geaardheid

Onlangs kwam Apple CEO Tim Cook openlijk uit voor zijn geaardheid. Tegenwoordig heel normaal zou je denken. Toch schijnen sommige mensen daar moeite mee te hebben.

We hebben het dan vooral over een aantal Russische politici, zoals Vitaly Milonov. Hij is raadslid in St. Petersburg en hoopt dat de Apple CEO nooit meer voet op Russische bodem zet. “Wie weet wat voor ziektes hij meebrengt. Ebola, AIDS, gonorroe”, vraagt Milonov zich af in gesprek met Flashnord. “We moeten hem voor de rest van zijn leven uit ons land verbannen.

Dat terwijl Apple enorm populair is onder veel andere Russische politici. Zelfs minister-president Dmitry Medvedev is een groot fan van Apple. Desondanks heeft het techbedrijf slechts 8 procent van de Russische smartphone-markt in handen. Volgens Bloomberg heeft dat vooral te maken met de hoge prijs van de iPhone.

Eerder riep een Russische politica al dat de iPhone een grote rol zou spelen in de kinderporno-industrie, omdat de smartphone voor pedofielen een belangrijke tool zou zijn. Vervolgens werd deze politica zelf gespot terwijl ze druk bezig was op haar iPad…

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën