Samsung gaat retro, brengt de klaptelefoon terug

Wow. Is het nu alweer 2005?

High-end en mid-range telefoons zijn tegenwoordig allemaal hetzelfde. Hetzelfde als in: één groot aanraakscherm en als je geluk hebt een homeknop onderaan en wat volumetoetsen aan de zijkant. Wie wat anders wil – een fysiek toetsenbord bijvoorbeeld – komt al snel uit bij Blackberry’s.

AndroidBeat ontdekte op de supportsite van Samsung een gebruikershandleiding voor een aanstaande klaptelefoon met twee schermen. Hij zou Galaxy Folder moeten gaan heten (gevat hoor) en beschikken over een 3.7-inch AMOLED scherm aan de voorkant met een resolutie van 800 x 480 pixels.

De klapper draait op een Snapdragon 400-processor met twee kernen en 2GB aan RAM. Hij weegt 179 gram. Verder is het de vraag of de telefoon ook buiten Korea wordt vermarkt. Zou Europa klaar zijn voor een terugkeer van de klaptelefoon?

Een groot voordeel dat wij erin zien is de mogelijkheid om een telefoongesprek eindelijk weer eens rigoureus te beeindigen. Want met de komst van touchscreens is dat niet echt meer mogelijk, zoals Jerry Seinfeld in onderstaande video vanaf 1:10 laat zien.

UPDATE: Hela, het schijnt dat er onlangs ook al foto’s van de Galaxy Folder zijn uitgelekt. Dit is ‘m dus:

[gv data=”PYDA7__znfY”][/gv]
[lg_folder folder=”Samsung/0_Gelekt/Samsung_Galaxy_Folder/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën