Samsung Galaxy S5 krijgt mogelijk kleiner broertje

Het zou gaan om de Samsung Galaxy S5 Neo, een smartphone die in veel opzichten vergelijkbaar is met de S5, maar iets is afgevallen.

Dat geldt volgens de specificaties die benchmarkwebsite GFXBench opdook bijvoorbeeld voor de afmetingen van de display van het nieuwe toestel van Samsung. De standaard Galaxy S5 heeft een scherm van 5,1 inch, terwijl de vorige week uitgebrachte S5 Mini over een 4,5 inch display beschikt. Samsung plaatst de Neo daar met 4,7 inch precies tussenin en geeft het scherm een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Samsung kiest er daarnaast voor om de processor van de Neo zelf te produceren. Daarbij zou de keuze gevallen zijn op de Exynos 5 Octa, een 1,8 GHz processor met acht kernen. De S5 draait op de bekende Snapdragon 801, een quad core processor die 2,5 GHz haalt met vier kernen.

Het is nog onduidelijk of Samsung de Neo daadwerkelijk uit zal brengen en zo ja, of ook wij hem kunnen kopen. Samsung staat er wel om bekend smartphones uit te brengen met elk denkbaar schermformaat, dus we kunnen het zeker niet uitsluiten.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën