Samsung Galaxy S5 mini is officieel

De populaire Samsung Galaxy S5 heeft vandaag een klein broertje gekregen.

De Galaxy S5 mini lijkt qua uiterlijk simpelweg een verkleining van de Galaxy S5. De ronde hoeken zijn gebleven, evenals de kunststof achterkant met een putjes-textuur, die in vier kleuren ter verkrijgen is.

De Galaxy S5 mini doet qua afmetingen logischerwijs een stapje terug. Het Super AMOLED-scherm heeft een diagonaal van 4,5 inch – een halve inch kleiner dan de reguliere S5 – en heeft een resolutie van 720 bij 1280 pixels. Ook de hardware is minder krachtig. De Galaxy S5 mini beschikt over een 1.4 GHz-processor met twee kernen, ondersteund door 1.5GB aan werkgeheugen.

8 megapixel

In de achterkant heeft Samsung een 8 megapixel camera geplaatst, een halvering van de camera uit de S5. Voorin zit een 2,1 megapixel selfiecam. De telefoon weegt 120 gram en is uitgerust met een 2.100mAh accu. Verder beschikt de S5 mini over een hartslagmeter, vingerafdrukscanner en connectiviteit met de meest recente wearables van Samsung. De Koreanen hebben de telefoon spatwater- en stofdicht gemaakt, waardoor de S5 mini een IP67-certificaat kreeg.

Prijs Samsung Galaxy S5 mini

Samsung Nederland brengt de S5 mini in het derde kwartaal op de markt. De telefoon heeft een adviesprijs van €479.

[table id=26 /]
[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_S5_mini/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën