‘Samsung Galaxy S7 krijgt variant op Apple’s 3D Touch’

Bijgewerkt op:

Het zat er al aan te komen: de eerste concurrenten gaan aan de slag met een drukgevoelig scherm in Apple-stijl.

De Samsung Galaxy S7 is veelbesproken in de wandelgangen. Het nieuwe toptoestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant moet nog gepresenteerd worden, maar de afgelopen weken lekten al diverse details uit. Op het Chinese sociale medium Weibo zou volgens Phonearena besproken worden dat de Galaxy S7 een drukgevoelig touchscreen krijgt.

Samsung maakt hierbij gebruik van de Clearforce-techniek van Synaptics. Deze techniek onderscheidt zich van Apple’s 3D Touch door het ook mogelijk te maken om je telefoon te ontgrendelen door er harder op te drukken en sneller of langzamer te scrollen. De technologie van Synaptics komt pas begin 2016 beschikbaar, dus voor die tijd hoeven we de nieuwe Samsung niet te verwachten.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën