Samsung Galaxy S8 opschonen doe je zo

De eerste keer dat je de Galaxy S8 opstart is het toestel al rijp voor een virtuele schoonmaak.

Net als bijna elke smartphone beschikt ook de Galaxy S8 over de nodige bloatware. Dit zijn voorgeïnstalleerde applicaties die je niet op de traditionele manier kunt verwijderen. Ze nemen onnodige ruimte in en zeker voor perfectionisten is de aanwezigheid van onnodige programma’s een doorn in het oog.

Gelukkig zijn er oplossingen. Zo draait de Galaxy S8 op Android. Het open mobiele besturingssysteem geeft ontwikkelaars veel vrijheid om slimme apps te maken. In de Google Play Store kun je BK Package Disabler downloaden. Deze applicatie kost 1,39 euro en schoont je Samsung-apparaat op.

De app kan onnodige diensten uitschakelen. Let wel goed op wat je precies uitschakelt. Sommige diensten werken samen met andere apps waardoor deze onbruikbaar kunnen worden. BK Package Disabler verwijdert de apps niet van je telefoon. Helaas is dit niet in de meeste gevallen niet mogelijk. De voorgeïnstalleerde apps van Samsung zijn gebakken in de software.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën