‘Samsung Galaxy S9 scherm volgt Apple en krijgt inkeping’

Maar dan toch net ietsje anders.

Eventjes geleden presenteerde Apple vol trots haar nieuwe iPhones. Waar de iPhone 8 en 8 Plus meer van hetzelfde zijn (maar dan met draadloos opladen), moet de iPhone X het échte paradepaardje worden van Apple. Qua design is de iPhone X flink afgeslankt ten opzichte van voorgaande modellen en is de homeknop verwijderd. Wel bevindt er zich aan de bovenkant een inkeping, waarover de reacties wisselend zijn.

“Dat kunnen wij beter!”, zullen ze bij Samsung gedacht hebben. Zowel de Galaxy S9 als de Plus-variant zijn al een tijdje in ontwikkeling. In een opgedoken patent (via Galaxyclub) van Samsung is te zien hoe het een toestel een inkeping aan de onderkant van het scherm heeft zitten. Deze ‘notch’ is bestemd voor de vingerafdrukscanner.

De Galaxy S8 en Galaxy Note 8 hebben deze vingerafdrukscanner op de achterkant zitten, vlak naast de cameralens. Deze positie is echter verre van ideaal. Aangezien het fabrikanten nog steeds niet lukt om een vingerafdrukscanner in het scherm zelf te verwerken, is de kans reëel dat de Galaxy S9 over een vergelijkbare inkeping beschikt als onderstaand patent.

Aangezien fabrikanten wel vaker patenten aanvragen, is het verre van zeker dat deze inkeping daadwerkelijk in de Galaxy S9 zit, maar zeker niet uitgesloten. Wel weten we onderhand wat er zich zoal onder de motorkap bevindt van Samsung’s te verschijnen vlaggenschip.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën