Samsung geeft Europa de slechtere Galaxy S11 - Apparata

Samsung geeft Europa de slechtere Galaxy S11

Helaas moet de Europese Galaxy S11 het doen met een mindere processor.

Vlaggenschepen van Samsung komen al jaren in een tweetal configuraties op de markt: een versie met een Snapdragon-processor en een uitvoering met een in-house Exynos-CPU. Afhankelijk van de markt krijgt de aankomende Galaxy S11 zoals altijd een Snapdragon of een Exynos-processor. Samsung gaat de betere processor nu meer uitdelen, maar slaat Europa nog steeds over.

Vooralsnog kregen vlaggenschepen als de Galaxy Note 10 en Galaxy S10 een Qualcomm Snapdragon 855 in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Japan en China, met de Exynos 9820 in diezelfde smartphones voor onder andere de Europese, Afrikaanse en (de rest van de) Aziatische markt. Daar komt volgens TheElec (via SamMobile) verandering in. De Snapdragon (die in de meeste tests net wat betere uit de verf komt dan de Exynos) gaat nu onder andere naar de Zuid-Koreaanse variant van de S11.

Volgens het bericht krijgen zoveel mogelijk internationale markten de iets betere Snapdragon 865 voor de Galaxy S11-serie. Maar, zo benadrukt het medium, de Europese markt krijgt nog steeds sowieso de concurrerende Exynos 990.

Uiteraard is Samsung niet simpelweg lullig aan het doen tegen ons, er spelen allerlei factoren mee. Deals en patenten van Qualcomm of de eigen fabrikanten van de Exynos zitten bijvoorbeeld in de weg voor een ‘uniforme’ Galaxy S11-release. Ook het winstmarge is een factor. De eigen Exynos is waarschijnlijk een stukje goedkoper, wat betekent dat de S11 in de meer concurrerende markten goedkoper aangeboden kan worden.

Hoe dan ook, Europa krijgt dus sowieso de mindere processor terwijl meer markten in de rest van de wereld getrakteerd worden op een Snapdragon.

Uiteindelijk zal de S11 alsnog ontzettend goed presteren, zoals al uit vroege Geekbench-benchmarks blijkt. Daarnaast zijn er nog wat andere verlossende factoren in het spel, waaronder het prachtige design en de steengoede camera-setup.

Lees ook: Deze monsterphone krijgt processor die (nog) niet bestaat

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën