Samsung gepasseerd voor productie chip iPhone 7

Op deze prachtige donderdagochtend komt het nieuws dat Samsung dit keer niet (mede) de chips voor de laatste iPhone gaat leveren.

Dat nieuws komt van het zelfs in vertaling nogal lastig leesbare Koreaanse Electronic Times, op basis van anonieme bronnen.

Die eer valt dit keer te beurt aan Taiwan Semiconductor Company (TSMC), dat voor de 6s nog samenwerkte met Samsung. De iPhone 6 deed TSMC alleen, en eerdere generaties kwamen voor rekening van Samsung, dat nu dus opnieuw aan de kant wordt geschoven. De nieuwe chip voor de iPhone 7 gaat waarschijnlijk de A10 heten. Samsung ondertussen zou zich gaan concentreren op het bakken van Qualcomm-chips.

De iPhone 7 verschijnt waarschijnlijk in september en beschikt dan wellicht over features als waterdichtheid en een dubbele lens.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën