Samsung komt met draadloos opladen zonder contact

Momenteel is het al mogelijk om een Galaxy S4 draadloos op te laden, maar Samsung wil nog een stapje verder gaan. Het Koreaanse bedrijf zou werken aan opladen via magnetische resonantie. Een groot voordeel van die techniek is dat de telefoon geen fysiek contact hoeft te hebben met de oplaadplaat.

Tot op een afstand van 45 millimeter is het mogelijk om een accu op te laden, als gebruik wordt gemaakt van de WiPower-technologie. Die techniek is ontwikkeld door Qualcomm. Op dit moment ondersteunt Samsung de Qi- en PMA-techniek die gebruik maken van inductie, maar daarbij is het wel nodig dat er fysiek contact is tussen de oplader en het apparaat.

WiPower is compatible met A4WP (Alliance for Wireless Power) waar ook Intel, LG en HTC onderdeel van uitmaken. Samsung wilde deze techniek eigenlijk al implementeren in de Galaxy S4, maar zag daar op het laatste moment van af. Nu is de verwachting dat WiPower halverwege 2014 in Samsung telefoons gebruikt gaat worden. (via: etnews.com)

In onderstaande video is te zien hoe WiPower van Qualcomm in de praktijk werkt.

[gv data=”ucmEBn19PHk”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën