Samsung reageert op ‘ontwerpfout’ Note 5: RTFM. Terecht?

Gisteren schreven we over de ‘ontwerpfout’ in de Galaxy Note 5: het blijkt mogelijk het ding te beschadigen als je het op een totaal verkeerde manier gebruikt. De Koreanen hebben gereageerd en zijn met een officiële verklaring gekomen.

Het originele bericht kwam van Android Police: het bleek mogelijk de Galaxy Note 5 kapot te maken door de bijbehorende Stylus verkeerd om in het daarvoor bestemde gat te steken. Let op het woord ‘verkeerd’: bij normaal gebruik door een persoon met gezond verstand kon er niets mis gaan. Dat belette diverse sites er echter niet van om van een ‘ontwerpfout’ te spreken.

Samsung is nu met een reactie gekomen, en die is afhankelijk van je perspectief nogal arrogant danwel de spijker op zijn kop: lees de fucking gebruiksaanwijzing. In het statement staat te lezen:

We willen onze Galaxy Note 5 gebruikers aanraden de instructies in de gebruiksaanwijzing te lezen om ervoor te zorgen dat zij niet worden geconfronteerd met de consequenties van een verkeerd ingebrachte S-Pen

Er zijn echter ook argumenten om de vinding wél een ontwerpfout te noemen. Zo laat Android Police in zijn video zien dat je als gebruiker evenveel tegendruk voelt als je hem er verkeerd om in stopt. Met andere woorden: als je hem even snel in het gaatje wilt stoppen en je blik ergens anders op richt kan dit vrij eenvoudig gebeuren.

Is de reactie van Samsung terecht, of is een terugroepactie op zijn plaats?

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën