Samsung-smartphone vliegt in de hens tijdens vlucht

En het was geen Galaxy Note 7.

2016 lijkt hét jaar te worden van de brandende smartphone. Opnieuw duikt er een verhaal op van een mobiele telefoon die spontaan in de flik vliegt. Het voorval gebeurde tijdens een passagiersvlucht van IndiGo. Het vliegtuig was onderweg van Chennai in India naar Singapore. Niemand raakte gewond bij het incident.

De smartphone die spontaan ontbrandde was een Samsung Galaxy Note 2. Het resultaat van de fik zie je op het plaatje boven dit artikel. Cabinepersoneel doofde het vuur met een brandblusser. Op het moment dat de brand onstond begaf de Note 2 zich in de opbergruimte boven de stoelen. Medewerkers van IndiGo zagen rook het opbergvak komen en sommeerden de passagiers om op te staan. Vervolgens werd het brandje geblust.

De Indiaase Directorate General of Civil Aviation (DGCA) adviseert reizenden om ieder Galaxy Note-toestel uit te zetten gedurende een vlucht. (via The Hindu)

Foto via Twitter

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën