Schitterend: deze foto is de grootste geschoten op aarde

De grootste foto ter wereld heeft maar liefst 365 gigapixels.

Dat levert een ontzagwekkend gedetailleerd plaatje op. Het panorama van de Mont Blanc, de op 11 na hoogste berg ter wereld, werd in 35 uur gemaakt op 3500 meter hoogte. Het panorama is opgebouwd uit maar liefst 70.000 losse foto’s, die zijn gemaakt door een internationaal team van vijf fotografen. Die waren vervolgens ruim twee maanden bezig om de 46 terabytes aan elkaar te plakken.

Maar niet alleen de hoeveelheid werk is indrukwekkend, het resultaat is dat zeker ook. Het panorama is interactief: je kunt naar hartelust scrollen en zoomen.

Overigens is de grootste foto op aarde niet de grootste foto ooit. Dat record staat nog steeds op naam van NASA’s Lunar Reconnaissance Orbiter, die in vier jaar tijd een panorama van het Marsoppervlak maakte. Die foto had maar liefst 681 gigapixels.

[gv data=”Dwyx0h9h8zg”][/gv]

Meer? Check ook deze 60 panoramafoto’s die compleet mislukten!

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën