Scholieren: ‘iPhone X gemaakt door dwangarbeid’

Een groepje scholieren spreken tegen de media.

Dat de kleding die je draagt en de tech-apparaten die we hebben niet altijd in eerlijke omstandigheden zijn gemaakt weten we allemaal. Ook de productie van de iPhone X lijkt niet helemaal kosjer te verlopen. Zes scholieren die in een fabriek werkten klappen uit de school over de werkomstandigheden.

Het gaat om tieners in de leeftijd tussen de 17 en 19 jaar. Ze werkte bij assemblagefabriek Foxconn in China. Eén van de grootste en bekendste iPhone-fabrieken ter wereld. Naar eigen zeggen moesten ze 11 uur per dag werken in de fabriek. De werkzaamheden vielen onder een stage. In China is het verboden om als stagiair meer dan 40 uur te werken in een week.

De zes scholieren werden door de school aan het werk gezet bij Foxconn. Volgens de leerlingen zijn zo’n 3.000 scholieren van deze middelbare school werkzaam in de fabriek. Apple en Foxconn hebben hoogte gekregen van het nieuws. De bedrijven zeggen dat de studenten vrijwillig aan het werk waren en dat er geen sprake was van dwangarbeid. Daarnaast geven ze toe dat er in sommige gevallen sprake was van illegaal overwerk. Dat zou inmiddels zijn aangepakt. (via Financial Times)

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën