Seriously? F1 organisatie komt met slechtste idee ooit

Een liveshow via een social mediakanaal dat niemand meer gebruikt.

Ooit was Twitter een populair en vernieuwend medium, maar die tijd ligt ver achter ons. Inmiddels is Twitter niet eens meer te vinden in de top 5 van social media, het gebruik ervan daalt dus hard. De overgebleven gebruikers van Twitter zijn een stel incrowd journalisten die teveel tijd en te weinig interessants te melden hebben. Toch weerhoudt dat de F1 organisatie (Liberty media) er niet van om ‘iets nieuws’ te lanceren via het sociale netwerk. Ze gaan vanaf de Spaanse Grand Prix (13 mei) een soort live post-race show doen, hetgeen wordt gepresenteerd door Will Buxton en een aantal andere F1 legends, waaronder Nico Rosberg. Hij heeft er het volgende over te zeggen:

It is good to see the new direction of F1 across digital, as a key channel to engage with fans and future fans of the sport. I was delighted to join this programme when F1 asked me to participate. I love F1 and I believe that we can grow the sport through digital engagement. The Twitter live show is a terrific step forward.

De liveshow krijgt de originele naam “F1 Live Show” en wordt uitgezonden na de podium ceremonie. In elke show zullen coureurs en medewerkers van de diverse teams geïnterviewd worden.

Als we even doorlezen dan lijkt het echter dat het idee van Twitter zelf afkomstig is. Dat zou veel verklaren, aangezien Liberty Media alles doet in ruil voor wat doekoes:

Twitter came to us early on with an emphasis on co-producing original live content to extend the race weekend dialogue.

Ondertussen is de eigen F1 streamingdienst nog steeds niet actief (al zou ook deze dienst voor de Spaanse GP live moeten gaan). Via de “F1 TV Pro” dienst moet het mogelijk worden om vrije trainingen, kwalificaties en natuurlijk de races live volgen. De kijkers zijn zelf de regisseur, dus je kan zelf bepalen via welke camera je de F1 wil volgen. Dan zijn we eindelijk verlost van Olaf en kompanen.

UPDATE 11 mei 2018: het is officieel, meer info lees je in dit artikel!

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën