Signal is dé app voor als je veilig wilt communiceren

Bijgewerkt op:

Als je 100% veilig wilt communiceren, dan zijn WhatsApp of Telegram prima apps die in de buurt komen, maar ze leggen het af tegen Signal. Het programmaatje waar Edward Snowden veelvuldig gebruik van maakt.

Open Whisper Systems, het bedrijf achter Signal, had al enige tijd een versie voor de iPhone. Android-gebruikers waren aangewezen op de apps TextSecure voor berichten en RedPhone voor beveiligde telefoongesprekken. Op hun blog laat de ontwikkelaar weten dat beide apps nu opgaan in Signal voor Android.

Goed nieuws, want de chatapp is in tegenstelling tot WhatsApp volledig open-source en maakt gebruik van end-to-end-encryptie, waarbij verzonden berichten worden versleuteld en alleen door de ontvanger te lezen zijn. Door gebruik te maken van TextSecureprotocol kunnen oudere berichten niet worden gekraakt, mocht iemand in het bezit komen van de sleutel. Ook bellen gaat via een versleutelde verbinding.

En #1 target van de NSA/FBI/GCHQ Edward Snowden gebruikt hem ook, wat toch wel wat zegt over de app.

De app is HIER te downloaden.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën