Slaat Marvel met Inhumans (eindelijk!) goed de plank mis?

Marvel’s (nagenoeg) perfecte CV moet toch een keer besmet raken?

Persoonlijk ben ik zeker een fan van het comic book-filmgenre te noemen. Jazeker, Marvel zette het genre op de kaart en DC Comics is ook goed aan de weg aan het timmeren. De recente trailer van Marvel’s Inhumans suggereert daarentegen dat de koning van het eigentijdse genre de plank nu eens verdomd hard misslaat. Voor mij is dat goed nieuws.

Luister, niks tegen fanboys. Het is immers fantastisch als je dusdanig van een genre, productiemaatschappij, of (zoals ik) van een regisseur kunt genieten, dat alle rationaliteit verloren gaat. Dat neemt niet weg dat Marvel fanboys zo nu en dan een zekere arrogantie uitstralen, gepaard met een zekere onwetendheid over het werk van de uitgever. Toegegeven, Marvel heeft over de jaren nauwelijks slechte producten afgeleverd. Dat terwijl DC Comics meer planken mis slaat dan raak; Uiteraard op The Dark Knight-trilogie na, hè.

Wordt het niet eens tijd dat de eeuwige strijd tussen de rivalen wat eerlijker wordt? Check de onderstaande trailer van Marvel’s Inhumans maar.

[gv data=”TIqAxFT9K5k”][/gv]

De aankomende serie over de zogenoemde ‘Inhumans’ – een supermenselijk ras met superkrachten – mist iets… Misschien heeft het iets te maken met de verschrikkelijke set design. Of zou het iets te maken hebben met de verschrikkelijke design van de personages? Slechte CGI? Slecht acteerwerk? Uitgekauwd concept?

Okay, okay, ik zie de boze comments al aankomen. Natuurlijk is het een trailer, een impressie. Wellicht is het verhaal briljant. Toch begrijp ik niet waarom Marvel überhaupt nóg een superheldenteam wil neerzetten. Na The Avengers, X-Men, Guardians of the Galaxy, Fantastic 4 en The Defenders moet het potverdorie toch wel eens genoeg zijn geweest met alle superteams? Zonde, want Game of Thrones’ Iwan Rheon (Ramsay Bolton) speelt een belangrijke rol terwijl zijn talent wellicht ergens anders beter gebruikt had kunnen worden.

We zullen het zien. In september komen de eerste twee afleveringen van de achtdelige serie naar (selecte) bioscopen en daarna is alles ABC te volgen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën