Slecht nieuws voor Apple: OLED’s van LG branden in

Lekker dan: staat Apple klaar om miljoenen OLED-schermen af te nemen van LG, blijkt er iets grondig mis met de displays.

Als je een dure iPhone koopt, dan reken je er op z’n minst op dat het apparaat een paar jaar mee kan. Als Apple gaat samenwerken met LG, dan kan dat weleens een probleem worden. ZDnet schrijft dat LG grote problemen heeft met het inbranden van zijn OLED TV’s en dat ook na diverse software-updates nog geen oplossing in zicht lijkt.

De eerste berichten over ingebrande LG OLED-schermen stammen al uit 2015, maar doken ook in de afgelopen jaren regelmatig op. Update na update volgde en andere merken zoals Sony moesten daarin mee, want zij gebruiken ook OLED-panelen van LG. Voorlopig lijkt de conclusie helder: heb je een LG in de woonkamer staan, reken er dan maar op dat je op termijn met een ingebrand scherm zit.

Apple zal er niet vrolijk van worden dat juist zijn beoogde OLED-leverancier op deze manier in het nieuws komt. Het gaat immers in een miljoeneninvestering en dan verwacht Tim Cook ook de bijbehorende kwaliteit. Overigens is Apple op dit moment nog klant bij Samsung, dus misschien moet het dat maar blijven.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën