Slimme thermostaat van Nest nu verkrijgbaar in Nederland

Nest heeft zijn slimme thermostaat in Nederland uitgebracht. Maar wat kan je er eigenlijk mee?

Het door Google opgekochte Nest Labs ($3,2 miljard) maakt van suffe apparaten als thermostaten slimme devices. De Nest-thermostaat leert zichzelf op welke temperatuur een gebruiker zijn huis het liefst heeft en regelt dit vervolgens automatisch. Het apparaatje kan middels een app worden aangestuurd, al is dit volgens Nest niet per definitie nodig. Dankzij bewegingssensoren weet hij zelf of er mensen thuis zijn. Zodra de thermostaat een week lang in je huis hangt, zal het voorspellen wanneer de bewoners thuis zijn. Hierdoor kom je een warm huis binnen zonder dat je dit aangegeven hebt.

Het rookalarm dat Nest Labs ontwikkelde, zou minder irritant moeten zijn dan een traditioneel alarm: in plaats van harde piepjes licht het op in felle kleuren en laat het een menselijke stem horen. Door met een arm te zwaaien stopt het alarm.

Vanaf vandaag zijn de Nest-producten verkrijgbaar in meer dan 90 winkels – en online – via Coolblue, Dixons, Google Play, iCentre en Media Markt. De Nest Learning Thermostat heeft een prijs van €219. De optionele Stand wordt apart verkocht voor €35. Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide Alarm zal beschikbaar zijn in twee verschillende versies – bedraad (230V) en op batterijvoeding – en heeft een verkoopprijs van €109.

[lg_folder folder=”Nest/thermostaat_rookmelder/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën