Snappcar verbreekt crowdfundingrecord in Nederland

De auto uitleenservice heeft al ruim 350.000 euro opgehaald en dat is aanzienlijk meer dan het oude record. Of ze de beoogde target halen is nog niet zeker.

In 2013 haalde Ampyx Power (bedrijf in windenergie), 315.000 euro op via de crowdfundingsite Oneplanetcrowd. Snappcar begon dit jaar in februari met hun crowdfunding en heeft de teller nu al op ruim 350.000 euro staan. Om de target van 500.000 euro te halen, moeten ze dus nog een kleine 1,5 ton binnenharken. Dit bedrag moet over 15 dagen bereikt zijn.

Investeren in Snappcar kan vanaf 25 euro. Voor dit bedrag krijg je een aantal kortingscoupons en komt Snappcar iets meer in de buurt van haar target. Wie serieus wil investeren doet dit vanaf 250 euro. Over de converteerbare lening wordt rente berekend en het bedrag kan overgezet worden naar aandelen in Snappcar.

Snappcar werd in 2011 opgericht door de Nederlandse ondernemers Victor van Tol en Pascal Ontijd. Zij bieden een online platform waar je jouw auto kunt verhuren aan particulieren. De auto is dan allrisk verzekerd en kan op aanvraag verhuurd worden. Inmiddels delen ongeveer 40.000 mensen in 800 Nederlandse plaatsen zo’n 7.000 beschikbare auto’s.

UPDATE: het eindbedrag staat op 558.625 euro, meer dan 5 ton! Ruim 477 investeerders hebben dat de afgelopen acht weken geïnvesteerd in SnappCar en zijn daarmee mede-eigenaar geworden van de grootste online community waar particulieren hun auto’s kunnen delen. Niet eerder werd zoveel geld opgehaald via een Nederlands crowdfunding platform. Meer op groen7.nl.

[gv data=”SxfT52IEJBs”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën