Sony heeft serieuze financiële problemen

Bijgewerkt op:

Sony zit in zware financiële problemen. De verliezen stapelen zich op en kredietbeoordelaars omschrijven het bedrijf als ‘rommel’.

Gisteren werd bekend dat electronicaconcern Sony in het derde kwartaal veel meer smartphones verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Er gingen in totaal 10 miljoen telefoons over de toonbank, dat is 12 procent meer dan vorig jaar. De omzet uit de mobiele divisie van het bedrijf steeg met 39,3 procent naar 418 miljard yen (3,1 miljard euro). Desalniettemin verloor Sony nog 0,9 miljard Yen (6,7 miljoen euro) op de mobiele divisie. Dat is ruim 150 miljoen euro minder dan vorig jaar, maar toch.

De operationele winst daalde van 145 naar 44 miljoen euro, onder meer door slechte prestaties in de filmtak van Sony. Ook is het bedrijf met de Playstation in een heftige strijd verwikkeld met Microsoft (XBox) en Nintendo. Tevens speelt Sony niet mee op de tablet-markt. Beursanalisten zijn dus kritisch op het bedrijf, en terecht. Sony maakte namelijk bekend dat de vooruitzichten zijn verslechterd. Met als gevolg dat de belangrijke kredietbeoordelaar Moody’s overweegt de schulden van het bedrijf af te waarderen tot ‘junk’ status. Daardoor wordt het voor Sony nog lastiger geld te lenen en haar schulden te financieren.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën