Sony Mobile loopt leeg terwijl Sony Gaming binnenharkt

De maker van PlayStation moet honderden miljoenen bijsturen voor de Mobile divisie.

De balans van Sony is verre van in balans, zo blijkt uit de reeds gepubliceerde kwartaalcijfers van het Japanse bedrijf. De makers van de PlayStation doen ontzettend goede zaken omtrent de console, maar moeten misschien toch echt stoppen met het uitbrengen van saaie smartphones. Wellicht moeten ze even kijken naar de businessmodellen van Microsoft.

Het tweede kwartaal van 2018 was een beetje moeilijk voor Sony, mede vanwege de gigantische negatieve geldstroom van Sony Mobile. De tak heeft het ontzettend moeilijk en je hoeft geen econoom te zijn om dat te zien. In Q2 van dit jaar verloor Sony Mobile ruim $480 miljoen dollar in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Aan de andere kant heb je de immer populaire PlayStation, die nog steeds hartstikke veel geld binnenharkt voor de Japanners. Sony Gaming verdiende in diezelfde periode bijna $320 miljoen dollar meer dan vorig jaar. Sony Gaming kan de verliezen bij de Mobile divisie dus niet eens compenseren.

Om het nutteloze van de mobiele divisie te onderstrepen, nog wat cijfers van Sony als geheel. Het bedrijf verdiende namelijk in een half jaar een miljard dollar meer dan in het eerste halve jaar van 2017. Het gaat met andere woorden ontzettend goed met Sony.

Nu, het bedrijf zal zeker niet zomaar een grote divisie begraven (om nog maar te zwijgen over de duizenden werknemers) maar het kan de slecht presterende tak maar voor een bepaalde tijd meetrekken. Realiseer je namelijk dat die glorieuze stijging in omzet van een miljard in principe voor bijna de helft in Sony Mobile gepompt moet worden.

Meer over Sony lezen? Laten we het gezellig houden en focussen op de nieuwe PlayStation, waarover we in dit artikel speculeren. Ben je niet van de next-gen, dan kun je allerlei oude klassiekers op Sony’s klassieke, originele PlayStation spelen. Okay, nog één trap tegen Sony? Sluit naast de mobiele divisie ook gelijk de film-afdeling; Venom is door jullie verpest!

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën