Sony: PlayStation 4 nog steeds razend populair

Het gaat goed met de PlayStation 4. Volgens Sony is de console niet aan te slepen.

De PlayStation 4 is wereldwijd inmiddels meer dan 25 miljoen keer verscheept. De console wordt nog steeds enorm goed verkocht, want de afgelopen drie maanden ging de PS4 ruim drie miljoen keer over de toonbank. Dat zijn 2,7 miljoen meer exemplaren dan in hetzelfde kwartaal van 2014. De console is niet in prijs gedaald, maar in sommige landen wordt de PlayStation 4 in aantrekkelijke bundels verkocht met populaire games.

De verkoopcijfers van de console zijn zo goed dat de PlayStation-tak ervoor heeft gezorgd dat de winst van Sony drie keer zo groot was. De winst bedroeg namelijk 425 miljoen pond. Eerder werd nog verwacht dat de PlayStation 4 dit jaar 16 miljoen keer verscheept zou worden, inmiddels gaat men ervan uit dat Sony er 16,5 miljoen zal verschepen.

Om aan te geven hoe populair de console is: Nintendo liet gisteren weten dat de Wii U zo’n 10 miljoen keer verkocht is. De PlayStation 4 werd een jaar later pas gelanceerd.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën