Sony Xperia XZ2 Compact gelekt: kleine moderne krachtpatser

De grote randen lijken bij Sony eindelijk in de ban gedaan.

Het ziet ernaar uit dat Sony grootse plannen heeft voor haar smartphones. De afgelopen jaar bracht het bedrijf veel toptoestellen uit, maar het vrij gedateerde design was vaak een aandachtspuntje. Nadat de concurrenten de randloze trend in hebben gezet, heeft ook Sony de hint begrepen.

Uit de gelekte FCC certificatie (via GizChina) blijkt dat de Sony Xperia XZ2 Compact onder andere beschikt over een beeldverhouding van 18:9 en ook nog eens zeer dunne randen heeft. Het zou het eerste ‘kleine’ toestel op de markt worden met deze relatief nieuwe beeldverhouding.

Hoewel er nog geen beelden van het toestel gespot is, valt uit de afmetingen te halen dat de ‘bezels‘ zeker weg zijn gewerkt. Het scherm is namelijk 5 inch, terwijl de totale lengte van de Xperia XZ2 Compact slechts 5,31 inch is en de breedte 2,53 inch. Ter vergelijking: de XZ1 Compact heeft een 4,6 inch scherm en afmetingen van 5,1 inch bij 2,6 inch.

Uit gerelateerde benchmarks kunnen we veronderstellen dat de smartphone aangedreven wordt door de nieuwe Snapdragon 845-chipset, 4GB RAM, 64GB aan intern opslaggeheugen, 3000mAh aan accucapaciteit. Een 8 en 19 megapixel camera aan de achterkant zit ook in de pijplijn. Sony presenteert de Xperia XZ2 Compact waarschijnlijk op het Mobile World Congress 2018 over iets minder dan een maand.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën